10 Kommentarer

 1. Imponerende billed samling (siger jeg selv om jeg kun har set 10-12 stk indtil videre, men den er gemt under foretrukne)men det viser også at jeg slet ikke er så stærk historisk som jeg troede…..Æhhh hvornår blev farvefilm egentligt opfundet ???? 😀

 2. OK jamen jeg har nu altid troet de kom langt senere, jeg gik og bildte mig ind at de farvefilm og billeder især Tyske fra ww2 var de første, men der kan man bare se man lærer noget nyt hele tiden.
  🙂

  Men derfor er det nu stadig en imponerende billed samling, især når man tænker på hvor gamle de så er.

 3. Jeg har ivrigt spejdet efter at se gengivelsen af røde farver på disse gamle billeder, men der er ikke rigtig nogle.
  Grønne farver ser også ret svage ud, men det skyldes måske ælde?

  falkeøje

 4. Hvor hurtig mon denne film har været?
  Ser man på den blå himmel på første foto, så virker den ret grovkornet.

  Der har virkelig været udvikling på farvefilm, siden 1914.

  falkeøje

 5. Photo materials progressed quickly, but in the mid-1900s ASA (ISO) 100 film was still considered super-speed. 35mm cameras, with their faster and shorter lenses, were only used by sissies and snapshooters. Look at a photo magazine from the 1940s or 1950s: amateurs used 5×7″ cameras for shots of their babies, and pros shot 8 x 10!” 4×5″ was a small format for slackers.

  Kodachrome was the first popular color film. It was ASA (ISO) 10 for decades. That’s ten, not 100.

  http://www.kenrockwell.com/tech/digital-killed-my-tripod.htm

 6. Fantasisk.
  ASA 10, og så fremtræder billederne så grovkornede.

  Vedr. formaterne, så stillede jeg med mit 6×9 udtræksapparat på Grønnedal Marinestation i 1957.
  De ældre marinere udbrød:”Han trykker bare på en knap, og så vælter alle indvoldene ud af apparatet”. 😆
  Så var jeg hurtig til at få mit første 35mm camera.
  Det tjente vi rigeligt med penge til deroppe.
  Derefter var det en sport at tage de flotteste color slides og vise dem for “folket”.
  Var de ikke gode nok til “folket”, så kom man i “bad”.
  Farve negativer var der endnu ikke noget, der hed.
  Men det har været en spændende udvikling at deltage i.

  falkeøje

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.