Endnu en frafalden

Men det betyder bestemt ikke, at den muslimske indvandring ikke udgør et problem for samfundet. Det er en erkendelse, jeg langsomt er nået til gennem de sidste to-tre år.

En del af min bekendtskabskreds har længe været temmelig kritisk over for den muslimske indvandring. Det har jeg ikke. Tværtimod har jeg ofte taget muslimer i forsvar, når jeg har hørt andre tale om dem som en gruppe, hvormed der var forbundet særlige problemer. Mit forsvar var ofte baseret på, at integrationsproblemerne var socialt betingede, og at etniske danskere med samme sociale udgangspunkt ville udgøre et tilsvarende problem for samfundet. Jeg har ligeledes fremført, at der var masser af muslimer, som klarede sig fint, og som ikke udgjorde en byrde for resten af befolkningen som nassere, voldsmænd og religiøse primitivister.

Hvis vi imidlertid bevæger os fra individplanet til kollektivet, er det i de sidste to-tre år gradvist gået op for mig, at der vitterlig er noget, som adskiller islam for andre religioner.
Jeg er begyndt at stille mig selv spørgsmål som: Hvorfor er der stort set aldrig problemer med stærkt troende buddhister, jøder, hinduister, asatroende eller kristne? Hvorfor findes der stort set ingen velfungerende lande med muslimsk flertal? Hvorfor bliver religiøse mindretal underkuet, dræbt eller fordrevet fra mange af de muslimske lande?

Ja hvorfor?

4 Kommentarer

 1. Islam er fordummende i sin natur.
  Ved man, hvad der står i Koranen, så ved man alt, hvad der er værd at vide.
  Derfor er der så få muslimer, der har gjort sig fortjent til Nobel Prisen.
  Derfor er de muslimske lande så fattige og tilbagestående i relation til Vesten.
  Og nu vil de “fremskridtsvenlige” så gerne have, at Islam skal have sin plads i Vesten.
  Den plads bør være på skafottet.

  falkeøje

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.