Israel er en teknologisk stormagt

Berlingske Tidende har bragt et par interessante artikel om Israels teknologi

Til Biomed biotech-messen i Israel kom 163 virksomheder, heraf 17 danske, altså over 10%

Israels bioindustri

Læs artiklen her

Her er den anden artikel, der hander om Israel som startup-nation
Der er også en sammenligning med Danmark der:

Israels innovation

Læs artiklen her

Begge artikler ledsages af et billede af TelAviv, en topmoderne storby.

Det kan måske være svært at forestille sig at TelAviv ( forårshøjen på hebræisk) blev påbegyndt i 1909 på stranden – der var ingen ting !

TelAviv-Founding 1909

Læs mere om TelAviv her

2 Kommentarer

 1. Med forældre, der som småbørn skulle arbejde i marken sammen med de voksne, var man selvsagt advaret mod landbruget – det skulle man holde sig langt fra, så jeg fandt en uddannelse, jeg troede lå så langt fra landbruget, som man kunne komme. Så jeg valgte at blive opfinder (ingeniør), og regnede med at kunne leve godt af det – men jeg forregnede mig, og det stod klart allerede omkring 68, hvor idioti, misundelse og ondskab overtog det hele.

  I mit første større arbejde i en – i det man i dag ville kalde en højteknologisk virksomhed, oplevede jeg for alvor, hvad det var at være en kapitalistlakaj og et på forhånd udsøgt dumt svin. Jeg og en ældre kollega udviklede udstyr til måling og karakteristik af meget små afstande. I laboratoriet helt ned til 100 picometer – atomafstande.

  Uden at overdrive, havde vi stor succes, og tjente mange penge hjem til Danmark. Og det skulle vi som antydet aldrig have gjort. Når som helt de kunne, saboterede fagforeningerne vort arbejde. Jeg husker en speciel episode, hvor der blev ringet fra produktionen på den sædvanlige venlige måde: “Lortet duer ikke !!” lød brølet, og jeg måtte over og se på det.

  Her sad hele raden med fødderne oppe og grinede på deres sædvanlige ”venlige” hyænemåde. Jeg måtte så i gang med at finde fejlen, og der gik ikke lang tid, før jeg opdagede, at kobberet på et af apparaturets elektriske print slet ikke var ætset, men det til følge, at at alle printene skulle kasseres, og ny produktion sættes i gang i en fart. Der var tale om en ekstra millionudgift, men det var da ihh så morsomt!

  Jeg skulle ikke ytre mig, for så vidste jeg, at det ville fremkalde omgående strejke. Et ord for meget, og så gik de hjem.

  Igen og igen har jeg oplevet janteloven stoppe værdifulde projekter, og til sidst gav jeg op, og blev landmand – Det saboteres også, men i det mindste kan jeg da se, hvor godt man selv gør det.

  Det er årsagen til at der intet kommer af værdi af dansk produktion. Vi gør alt vi kan for at stoppe det. Først og fremmest med urimelige lønninger, og derefter med misundelse og skatter.

  • Hej Husmanden
   du har virkelig fået nogle nogle kedelige erfaringer .
   jeg håber ikke det står helt så dårligt til idag i Danmark,
   men jeg er enig med dig i at jante”loven” er for ofte brugt.
   Med venlig hilsen
   TrumfEs

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.