MuuuhToo sagde alle køerne, og til sidst måtte han gemme sig for at få fred.

0 Shares

Trigget af den sidste galskab fra venstrefløjen kom jeg til at tænke på en af mine tyre.  En stor glad dreng der vinteren igennem havde været holdt adskilt fra køerne, med henblik på at få gjort dem med kalv, på det rigtige tidspunkt.

Så oprandt den store dag en gang i maj. Alle pigerne gik derude og fyldte sig med det friske grønne græs, da dørene ud til dem blev åbnet for ham.  Og jeg skal love for, at han var savnet.  Selvom frisk majgræs ikke gør pigerne kønne bagtil, så generede det i hvert fald ikke pigerne, der nærmest stod i kø, til det blev deres tur.  Efter nogle dage var han ikke til at få øje på derude, så jeg måtte ud og kigge efter ham, og fandt ham på en afsides plet helt nede ved åen – Her lå han helt fladt og urørligt. Jeg var da bekymret for den lille mand (knap 1 ton), så jeg bestilte dyrlægen, der kom og var ved at flække af grin – og lad mig understrege, at det er dyrt at se dyrlæger grine. Kunne jeg da ikke se, at han bare var udmattet og måske trængte til et skud vitaminer?  Nå – efter yderligere et par dage var han på højkant og tog tingene i et mere normalt tempo.

Og så løber tankerne videre til da jeg var svajer og kørte ud med kolonialvarer. Jeg var 15 år. Et sted jeg kom, blev døren altid åbnet af fruen, alene hjemme, splitternøgen i vidt åbentstående badekåbe, og når jeg stillede varerne på køkkenbordet sad hun som regel i en stol med dusken strittende frit frem.  Jeg var skræmt fra vid og sans hver gang, og kunne have løbet min vej skrigende. 15 årige drenge er meget blufærdige! – At hun var egentlig ret pæn og attraktiv, det kan jeg godt ser her senere.

Jeg har tit tænkt på, hvad hendes motiv var?  At se en sølle knægts øjne flakke rundt? At fortælle det til manden og veninderne? Eller prøve lidt for sjov? Jeg ved det ikke, men det bliver brugt, og det virker.

Da man blev lidt ældre fortsatte det, men mest med de jævnaldrende piger.  Ok, man var jo ikke en gammel grim mand med magt, men en ung rank soldat i velpresset uniform, nypudsede sko, trimmet klippet og poleret og vellugtende, så vi fandt det da dengang helt naturligt, at de unge damer interesserede sig for os.  Også så meget, at det havde voldt alvorlige problemer og skrammer, hvis vi ikke havde kunnet beherske os – holde os i skindet.  Men det gik alt sammen, og hvor var det herligt for alle parter.

Nå – her fik jeg vendt det på hovedet. Det var jo de unge damer, der var de udsatte.  Og sådan een var der faktisk i vennekredsen.  Hun var skuespillerinde med bittesmå biroller på det kongelige.  Hun kunne fortælle, hvorledes hun hver gang måtte bolle sig frem til scenen gennem rækken af ældre mandlige mere betydningsfulde medvirkende.  Det var da ikke noget.  Sådan var det for alle, og til gengæld vidste hun, hvem af de mandlige skuespillere, der var bedst udrustet. – Det havde jeg ikke troet – altså hvem der var bedst udrustet – måtte jeg tilstå.

Og så har Trump haderne i USA ved hjælp af Hollywood og gadens antifascistsiske damer fået sat gang i det her fjolleri, for at vise hvilke gamle grise de hvide konservative mænd er. Harvey Weinstein – puh ha.  Og alt jo helt komisk, hvis blot der er lidt om PizzaGate, Epstein, Weiner osv..  For ikke at tale om den gamle overgris Bill.  Det er sgu ynkeligt. Men større og mere underholdende end vor egen Jeppe Kofoed og Ålen.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.