4 Kommentarer

 1. WION 3 million subscribers

  Ret imponerende, de må bringe noget væsentlig.

  Også på twitter, bliver spændende at følge. Måske noget om Kashmir, som kun er indisk på papiret. 95% muslimer nu, det er gået stærkt, siden jeg besøgte Himmelens Tag i starten af 70’erne

  • Kashmir er en kompleks region (fordelt over Indien, Pakistan og Kina).
   Nogle steder i den indiske del udgør buddhister flertallet, i andre hinduer.
   Demografien er faktisk endnu mere mudret idet en pæn sjat af muslimerne i Kashmir er shiitter.
   Jeg var der selv i 2008 (Leh og Shrinagar).

   • Snakkede med en indisk familiefar i Kashmir for 50 år siden. Han var nervøs for fremtiden, hvad jeg ikke kunne forstå dengang. Der var ingen muslimer i sigte. Men 50 år efter udgør de 95% af befolkningen. Det tal er så steget, siden jeg sidst tjekkede. Sådan går det, når muslimer får foden indenfor.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Kashmir
    Islam is the major religion which is practiced in Kashmir, with 97.16% of the region’s population identifying as Muslims, as of 2014″

    Heldigvis fik både Pakistan og Indien A-våben. Så stoppede krigene.

    Dengang besøgte jeg også flere gange Lahore. På vej ud af en butik hilste jeg på en gammel mand, der sad i dørtrinnet.

    Han greb min hånd og trak mig ned at sidde. Og så fortalte han, på Urdu, som jeg ikke forstod noget af. Men jeg forstod, at der var sket noget forfærdeligt, dengang englænderne delte det indiske subkontinent op. Tårerne trillede ned af hans kinder.

    Undersøgte det, da jeg kom hjem. Transporten af mennesker i kreaturvogne havde kostet millioner af menneskeliv. Men de var klar over, at Indien ikke ville kunne fungere med for mange muslimer. Hvorfor kan vi ikke lære af historien?

    Englænderne har meget på samvittigheden. Kig på grænsedragningen af deres koloni Belize. Der er tydeligvis brugt en lineal, med grænsestridigheder til følge.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.