4 Kommentarer

 1. Jeg undrer mig her i forårets fuglekvidrende blomsterduft over, hvorledes Newton og Klaus Schwab ville have sameksisteret havde de været født nogenlunde samtidigt. Ikke at Schwab ikke omgås og kommer særdeles godt ud af det med genier fra den engelske adel som fx prins Charles, men jeg kan nu alligevel ikke, foråret til trods, frigøre mig fra tanker om, at den ene af dem nok havde syntes, at den anden ikke var rigtig rund, og at pi=22/7 var tilstrækkelig præcis til at afgøre det skøn.

   • Det samme her. Hvad folk ofte overser er, at alt af betydning skal arbejde sammen med den virkelige verden derude, og den får man kun yderst vanskeligt ind i sit apparatur med mere end 4 cifres nøjagtighed. Heller ikke at det gør noget, da naturen selv ikke bruger mere end 2 – 3 cifre.

    Men det ændrer jo ikke ved, at vi ikke kan undvære kvikke typer som Newton, til at finde på alt muligt brugbart – ja nødvendigt, og det, der er min bekymring er, hvorledes vi finder og dyrker fremtidens Newton’er i Schwabs afstumpede verden. Vil de overhovedet kunne overleve?

    I mit arbejde blev jeg engang kontaktet af et ungt menneske, der kunne huske pi med 2000 decimaler. Kunne jeg ikke bruge ham til noget. Desværre ikke. Det, virkeligheden har brug for, er ham med den fingerfærdige hjerne, opfinderen.

   • 3,1415926

    Så mange decimaler erindrer jeg af pi, men jeg erindrer ikke nogensinde at have brugt pi til noget nyttigt.
    Til gengæld har jeg helt glemt hvordan man løser anden grads ligninger, engang syntes jeg ellers de var fin tidsfordriv, lidt ligesom sudoku.

    Hvorfor skal så mange skoles i højere matematik, og så få skoles i basal logik?

    Naturvidenskab interesserer mig skam, særligt når der svindles med den, men diverse svindlere tages sjældent i avancerede regnefejl. I stedet begår de typisk helt elementære ‘fejl’, såsom at forveksle P og Q, årsag og virkning eller plus og minus.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.