Ida Auken: Sofie Carsten Nielsen lyver

Den totale nedsmeltning af De Radikale er forhåbentlig på vej :-)))))

Ida Auken39 minutes ago

Det var en lang dag i den sorte diamant, hvor jeg kunne sidde og se mit parti nedsmelte for åben skærm. Men værre endnu har det været at se på efterspillet, hvor den nuværende politiske leder er forsat med at skjule vigtig viden over for offentligheden og for folketingsgruppen. Og jeg kan forstå på referater af gårsdagens hovedbestyrelsesmøde, at heller ikke de har fået det fulde billede af, hvor meget Sofie Carsten Nielsen vidste om Morten Østergaards grænseoverskridende adfærd, og dermed heller ikke af, hvor længe den nuværende politiske leder har undladt at handle på denne viden. Naturligvis skal personfølsomme oplysninger behandles fortroligt, men det betyder ikke, at en ledelse ikke kan gøre det nødvendige på baggrund af sådanne oplysninger.

Situationens alvor begyndte at gå op for mig i fredags. Først kunne man se Morten Østergaard lægge en opdatering på sin Facebook om, at han har forulempet tre kvinder, han har været chef for, hvilket viser, at der selvfølgelig var tale om mere alvorlige handlinger end en hånd på et lår. Dernæst indkaldte Sofie Carsten Nielsen til pressemøde, hvor hun meddelte, at hun ikke kendte til flere sager om Morten Østergaard end hånden på Lotte Rods lår. Det ved offentligheden nu ikke var korrekt, da hun tre dage senere skrev på sin Facebook, at hun havde kendt den ene af personalesagerne siden 17. september i år.

Men allerede fredag under pressemødet vidste jeg, at Sofie Carsten Nielsen ikke fortalte hele sandheden. For jeg har fortalt hende om en anden særdeles alvorlig sag for tre år og fire måneder siden i juni 2017. Jeg har siden erfaret, at denne sag er den ene af de tre personalesager.

I lørdags fortalte jeg folketingsgruppen, hvad jeg vidste. Jeg sendte en fortrolig mail til gruppen, der påpegede, at det ikke var korrekt, når ledelsen siger, at de ikke kendte til flere sager. Jeg opfordrede ledelsen til at give det fulde billede til folketingsgruppen. I mailen fortalte jeg, hvordan jeg i juni 2017 fortalte både den nuværende politiske leder, landsformanden og partisekretæren, hvordan Morten Østergaard på Folkemødet 2017 havde stået og befamlet en ung kvinde mod hendes vilje og med stærkt grænseoverskridende adfærd havde forsøgt at få hende til at gå i seng med sig. Dengang bad jeg udtrykkeligt Sofie Carsten Nielsen om at gribe ind over for Morten Østergaard. Svaret til mig fra ledelsen dengang var, at man var begyndt at mandsopdække Morten og lægge ham i seng, når han blev for beruset. Jeg sagde, at det mente jeg ikke var godt nok.

Sofie Carsten Nielsen har efterfølgende afvist at have hørt en sådan historie om Morten Østergaard, og det samme har landsformanden. Den tredje person, partisekretæren, har modsat de to andre skriftligt bekræftet, at jeg har talt med ham om sagen.

Ud over den samtale i 2017 havde Sofie Carsten Nielsen og jeg også en samtale på tomandshånd på hendes kontor i efteråret 2018, der angik min opbakning til Morten Østergaard. Der måtte jeg gøre klart, at jeg havde mistet tilliden til ham som leder for det Radikale Venstre blandet andet på grund af hans opførsel over for kvinder. Her nævnte jeg ikke den i mailen omhandlede sag, men alene det generelle billede af Morten Østergaards mangeårige grænseoverskridende adfærd. Så jeg er ikke i tvivl om, at Sofie Carsten Nielsen vidste, hvordan Morten Østergaard opførte sig, og valgte at dække over ham, i stedet for at tage det nødvendige opgør.

Min mail gav ledelsen mulighed for at komme frem med alle oplysninger over for folketingsgruppen, i den officielle redegørelse og over for hovedbestyrelsen. Ingen af de muligheder er blevet grebet af ledelsen. Jeg kan se, at man nu forsøger at lukke et kapitel i partiets historie uden at tage et tilstrækkeligt opgør med ledelsessvigtet.

717142164
Kim Edberg Andersen

4 t. ·

BLIV DOG TIL EN MAND MORTEN ØSTERGAARD.

I årevis har jeg skulle høre på de moralske opkast fra politikere i Det Radikale Venstre.

Moralske prædikerne om hvor meget bedre I var som mennesker og især om jeres ”overlegne” moralske syn på andre.

Jeg var jo blot en ”brunskjorte” fra Dansk Folkeparti.

En ”nazist”, en racist. Enhver form for “ist” I kunne finde på af nedladende udtryk.

Et menneske med så lave moralske værdier, at jeg ikke burde have lov til at udtrykke mine frustrationer over for de mange fremmede som du, Morten Østergaard kæmpede for at få til Danmark.

Eller mine bekymringer om et ændret syn på ligestillingen af kvinder. Pga. den massive tilvækst i fremmede kulturers syn, og holdning til at kvinder ikke var lige med mænd.
Som I var primus motor for.

Men HOVSA.

Pludselig kan jeg se, at den højt ærede formand i Radikale er fanget i, at have pillet på stort set samtlige kvinder som hans små gustne hænder kunne nå?

En formand der nu er sygemeldt?

Sygemeldt for hvad?

Fordi du har ondt af dig selv over, at pigerne ikke fandt dig og dine hænder lige så tiltrækkende som du selv gjorde?

Sygemeldt pga. din bristede forestilling om at du som mand havde ret til at pille på det andet og i dine øjne underlegne køn?

Sygemeldt fordi du har problemer med at forklare konen, at du ikke kan sendes til bageren uden at klaske tolv mennesker i røven?

Det er selvfølgelig gætteri.

Men Morten.
Ondt af sig selv er altså ikke noget man melder sig syg for.

Hvis jeg prøvede det samme, ville jeg få besked på at møde på mit arbejde eller miste det.

I vil så gerne være moralsk bedre and alle andre i det Radikale.

I kunne starte med at vise, at i lever efter de samme regler som jeres vælgere de halt almindelige danskere.

Så Morten Østergaard, voks dig et sæt …… .

Pas dit arbejde og stå på mål på de dumme ting du har gjort og ret op på det du kan. Og tag slagene for dine fejl. Og gem dig da ikke bag gardinerne fordi du har opført dig dumt.

Selv en “brunskjorte” kan acceptere du er et almindeligt menneske der har gjort noget forkert. Og tiden læger alle sår.

Min respekt får du aldrig som politiker.

Men mød på arbejde og pas det du hæver din check for. Så kan du nå at få den som menneske endnu.

Bliv dog en mand Morten Østergaard

PS.

Jeg er ligeglad med Mortens personsager.

Jeg er bare ikke ligeglad med, at politikere kan påberåbe sig en sygemelding blot fordi de synes verden er træls.
Det kan ingen af vi andre

910910202 kommentarer172 delinger

3 Kommentarer

 1. Udsnit fra link:
  Ida Auken: »Vi realiserer det, kommunisterne drømmer om«
  2. marts 2019
  https://www.information.dk/moti/2019/03/ida-auken-realiserer-kommunisterne-droemmer

  Kommentar andetsteds fra:

  “Folkemødet” og “det er radikalt” har fået yderligere mulige definitioner i min tolkning af sprogbrug.
  Men.
  Det Radikale Venstres svigt er langt større end tagen på nogens baller, og lignende.

  At presse og andre politikere end direkte implicerede finder sagerne, håndteringen og diverse udlægninger af deres erindring af virkeligheden interessant og værd at ofre stor tid og spalter på uden ende, og ord her og der, er en ting.

  Noget andet de, herfra anskuet, alt for få skildren gode eksempler og anderledes politiske oplæg end sexismerelateret.
  Men det er måske dér, ud over pandemien, al politik aktuelt er endt.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.