Med islam som tredje hjul på vogna

Av norske "Marie"(av sikkerhetshensyn er hun anonym)

Jeg er ikke ute etter å svartmale en gruppe mennesker. Jeg er heller ikke så intolerant at jeg mener alle som tilhører et trossamfunn er like som mennesker. Jeg prøver heller ikke å være politisk korrekt for å unngå å tråkke på noens tær. Jeg skriver kun om mine erfaringer og opplevelser om hvordan et parforhold kan fungere der kvinnen er norsk og mannen er muslim.

Erfaringene er basert på egne opplevelser, både i et parforhold med en muslim som jeg har et felles barn med, og erfaringer gjennom jobben min. Jeg har arbeidet med foreldre og barn i over 10 år og har derfor kommet nært inn på foreldre som lever i ”blandingsforhold”. Min personlige erfaring er at når disse to kulturene møtes, kan det bli fatalt. Mitt møte med den muslimske kulturen endte i drapstruslerl og trussel om kidnapping av barnet.

Hvordan fungerer slike parforhold når religionen opptar stor plass, når kjønnsrollene er så ulike og når synet på barn er så ulikt norske forhold? Hva skjer når man ikke blir enig og det ender i samlivsbrudd, og hvordan håndteres et samlivsbrudd?

Læs historien på Human Rights Service

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.