“Nytårstalen statsministeren burde holde”

Klaus Ewald har her et herlig satirisk forslag til hvad Mette F. burde have sagt i nytårstalen 🙂

Tyvstjålet herfra

(Satire kan forekomme)

Kære danskere

Det har været et fantastisk år vi har været igennem.

Jeg har været i politik siden ungdomsårene, og det at jeg blev statsminister efter valget i 2019, det var en drøm for mig, der gik i opfyldelse.

Jeg har tidligere bøvlet som minister under laktasken. Det sagde mig ingenting. Jeg var lettet, da hun dampede af til sit fede job i London med hendes selvglade, langdistance-mand og to møgunger.

Scenen blev min og min alene, dvs. vi skulle lige skaffe os af med ham Henrik Sass Larsen. Jeg bryder mig ikke om oplagte konkurrenter. Så hellere hæleklappere fra Hækkerup-familien eller svagpissere som Heunicke. Den type af ikke for kloge ministre, men de er loyale. Dem kan jeg bruge.

Coronaen kom uventet eller gjorde den? Ham den glade bøsse Brostrøm havde virkelig sovet i timen. Allerede i oktober 2019 holdt World Economic Forum forpremiere på pandemien i New York. For åbent tæppe. Jeg mener, hvor dum kan man være. Jeg måtte fortælle ham det i marts 2020 efter den første store nedlukning. Hvad var the big deal? Vi vidste det jo alle os regeringsledere. Vi var jo blevet briefet.

Planlægning er vigtig. COVID-19 var det, jeg havde efterlyst. Var det, vi alle samme efterlyste. Os magthavere. Endelig kunne vi sige; Ikke så meget pis, det her rykker. Vi starter forfra. Helt, helt forfra. De kalder det The Great Reset af mangel på bedre. Ingen ejendomsret, jo ja lidt borgerløn. Hvorfor har ingen tænkt på det før? I alt for mange år har vi været på en ørkenvandring i forhandlinger og tilpasning, nærmest flæben for laveste fællesnævner for at få tingene skubbet gennem flertalsafgørelser i Folketinget.LÆS OGSÅ:  Klumme: Ytringsfrihed by fear

Coronaen ændrede alt. Jeg takker min skaber for at dr. Fauci og kineserne lyttede til World Economic Forum. Den går ikke med den uforudsigelige verden og de problemstillinger, vi står over for; klimaændringer, migration osv. Coronaen var den game changer, der gjorde forskellen. 

Ikke for hård, men heller ikke for blød i forhold til de konsekvenser, den har skabt. Det skulle jo ikke være en lille influenza. Den skulle have noget tyngde i sig. Noget der fik det til at gibbe i verdensopinionen. Det gjorde den så sandelig også. Indimellem kan det være lidt svært at holde masken på vores pressemøder. De skulle bare vide.

Kineserne var gode til det der med coverup. Dyremarked mig her og der. Opinionen er altså dummere end vådt bølgepap. Og pressen, hvor rekrutterer de deres folk henne? På dyremarkeder? Nej, undskyld jeg skal lige holde op med at grine (pause, hvor statsministeren næsten ikke kan få vejret).

Og godt i øvrigt, at valget i USA blev fikset, så ham den gamle tosse blev valgt. Hvor fandt de Biden henne? På naturhistorisk museum blandt gamle fossiler? (ny grine pause). Tænk, hvad Trump ikke kunne have ødelagt og afsløret. Spørgsmålet er bare, om Demokraterne kan holde styr på pressen, så ingenting lækker? 

Den med vaccinerne var nu genial. Simpelt hen prikken over i’et. Den havde jeg ikke set komme! Og det utrolige er, at folk tror de virker. Det er simpelthen så funny. Her fik vi slået jeg ved ikke hvor mange fluer med et smæk. Vaccinerne gør arbejdet. De er meget effektive og gør nærmest hele den grønne omstilling overflødig. Om ti år vil verdens befolkning være naturligt reduceret, og ingen vil formentlig tro på andet end at det fortsat er coronaen. Sådan!LÆS OGSÅ:  Klumme: EU skal stoppe udenlandske bidrag til moskeer

Faktisk er det en god gerning vi gør ved at skaffe alle tosserne af vejen. Man kan kalde det human ældrepleje. Det var også det jeg sagde, da jeg forberedte talen her. De besværlige anti-waxere skal vi nok få styr på. Vi har styr på dem. Rolig nu! Se til Østrig og Australien, de kører med klatten. Forud for mig er de, men vi danskere er jo også lidt blødere. Kz-lejre er lidt hårde her og nu. Men roligt – de kommer. Og bagerst i hospitalskøen med dem, så kan de lære det.

Og de der forbandede mink, eller hvad de hedder. Jeg har altid hadet damer i minkpelse, de rige, så herligt at få bugt med dem. Og det gik fandeme stærkt. Så I røgen da jeg fik sendt politi og militær afsted. Vi skreg af grin over vores gin-tonic i statsministeriet, da de først gik til den. Og hold nu op med det hjemmels jammer. 

Vores parlamentariske flertal var jo også briefet. Og der er ikke noget så sødt som en lille kommission, så glemmer folk det hele. Så er den mink barberet, kan man sige.

De Instagram billeder af mig, og de der klamme makrelmadder var noget reklamebureauet anbefalede. De sagde jeg trængte til at blive mere folkelig. Men føj de stank. Og billederne, hvor jeg simulerede vaccination, det var måske lige et overkill. Men hvad gør man ikke for opinionen?LÆS OGSÅ:  Klumme: Danskerne belønner magthavernes arrogante inkompetence

Nej, kære danskere, jeg er gået hen og blevet folkelig. Takket være mit reklamebureau. Det kan godt være jeg ser stram ud, men under mit hårde ydre banker et hjerte af sten. Kun min bedste legekammerat, Barbara Bertelsen, er hårdere i filten. Konzentration Camp Barbara, som vi kalder hende.

Pas på jer selv derude i året der kommer. For mange af jer bliver det sikkert det sidste. Så n’joy the moment.

Knæk og bræk som man siger, og godt nytår.Hvad tænker du? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder, og del meget gerne artiklen på Facebook.

Og forresten, Gud bevare Danmark, når nu ingen andre vil.

Taget herfra

4 Kommentarer

 1. Virkelig morsom og humoristisk satire, som nok samtidig tegner et meget realistisk portræt af Mette Mink. Klaus Ewalds skriv måtte gerne have været tre gange så langt. For man bliver i godt humør over den herlige satire, undtagen hvis man er socialdemokrat.

  Når man er kommet tilbage til sin sædvanlige tristhed over tidens galskab, bør man nok overveje om vi på en eller anden måde kan undslippe de blæksprutte-fangarme de danskerhadende partier rækker ud efter os. De mølædte partier ønsker os lagt i spændetrøjer og lænker, så vi bliver endnu lettere at fordrive og folkeudskifte. Men er det den fremtid vi ønsker os?

 2. Meget morsomt indlæg!

  Desværre kom hændelsen efter mink drabene ikke med i talen. Her var hun ude for at snakke med nogle af de ramte avlere. Der var god hun god til at græde krokodilletårer for åben skærm, da hun skulle spille medfølende.

 3. Her vil jeg protestere. Dette indlæg var ikke satire, men den skinbarlige sandhed. 🙁

  Det er sådan, de skriver deres taler – først sandheden, som de så bagefter redigerer ved hjælp af et program EU leverer.

  • Jeg mener heller ikke, at Ewald bruger satire, men kommer derimod med et meget plausibelt bud på, hvordan den tale er blevet til.
   Ewald er i øvrigt en klog mand, som jeg gerne så som politiker.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.