Fjordman skriver rammende om hvorfor vi skriver

Peder Fjordman Jensen

3 hrs ·

Jeg frykter at vestlige samfunn er på vei mot en eller annen form for kollaps, og at tekster jeg eller andre publiserer om dette ikke vil endre utfallet. For 15 år siden trodde jeg fremdeles at det kunne være mulig å forebygge ved å advare mot problemene vi importerer eller skaper selv. Dette tror jeg ikke lenger på i dag.

Det store spørsmålet blir da følgende: Hvis man ikke tror at det man skriver forebygger noe eller at det nytter å advare, hva er da poenget med å skrive?

Personlig har jeg tenkt mye på dette spørsmålet i flere år. Man kan finne flere grunner til å skrive selv om man ikke tror at advarsler hjelper noe preventivt.

Vi har fått et land i arv fra generasjonene før oss og skal gi det videre til de som kommer etter oss. Av hensyn til andre generasjoner bør man ha en plikt til å protestere offentlig mot ødeleggelsen av et samfunn som de kjempet for å bygge eller skal arve.

Man kan skrive for å dokumentere det som skjer. Dette er ikke uviktig.

Man kan skrive for å antyde hva som er gått galt nå, og også fokusere på hva vi gjorde rett tidligere. Hvis vi er heldige kan dette seinere bidra til en europeisk gjenfødelse og ny renessanse etter mye tubulens.

Sist, men ikke minst, kan man skrive av hensyn til sin egen selvrespekt og mentalhygiene. Vi lever i en tidsalder der løgner og løgnere gjennomsyrer samfunnet, fra klima via kjønnsforskjeller og biologi til islam, innvandring, FN og EU. For å bevare sin selvrespekt skal man nekte å ta aktivt eller passivt del i løgnene i sin samtid.

Mest sannsynlig vil jeg fortsette å skrive i en eller annen form. Hvis jeg fortsetter som skribent vil min motivasjon for dette være en blanding av disse grunnene, og kanskje noen flere.

5 Kommentarer

 1. Jeg har for længst nået det stadie, hvor ikke en nok så stor cognac, i mere end et par minutter kan få mig til at tro på en fredelig fremtid. Årsagen til Danmarks ulykke finder vi i det forhold, at et stort flertal af danskerne mener, at det er en menneskeret at et flertal af politikerne stjæler mindretallets penge, og giver dem til vælgerne. Demokrati hedder det, siger de, og det er noget helligt, så dem der ikke er med på den, er bare nogle ondsindede typer.

  Det er klart, at i skyggen af så syge idéer, kan alverdens andre sygdomme trives. Tyveri af urbefolkningens land og fremtid fx Problemet er i første omgang, at de politikere man vælger, ikke kun er meget småt begavede, men også totalt moralsk afstumpede, og vi må indse, at intet har ændret sig siden tredverne. Der er kun en realistisk løsning på situationen: Vi må uddø, og når vi er borte, dør de andre af sult og kulde, da deres åndevner er for ringe til at holde et samfund oppe. Allerede nu modtager 75% af befolkningen alle eller størstedelen af pengene fra det offentlige, og udviklingen lader sig ikke vende. Det meste af industrien er borte, og med den kommunistiske regering flertallet har valgt så – nå ja.

  • Ja hvorfor skriver man og hvorfor skriver man på de sider, hvor dem der læser alligevel er enige med det man skriver.
   Svaret er udskamning og udstødelse, for her kan man være anonym. Skriver man i politiken, hvor de mennesker, som har brug for at læse det vi skriver, vil man blive dæmoniseret og udstødt af det gode selskab, selvom flere er enige i det skrevne.
   Venstrefløjen får det på en eller anden måde altid drejet hen på tonen i debatten frem for substansen.
   Personligt har jeg oplevet at jeg efter en endda ganske blød islamkritik, er blevet slettet på facebook og undgået som en paria. Nuvel kan man hævde så var de venner ikke værd at samle på, men alligevel er det ubehageligt og det får en til at holde igen, derfor skriver jeg her.

  • Noget der evt. kan få mig til at tie er, hvis ens egne børn ligefrem er så dumme, at de ikke selv kan se farerne og derfor begynder at grovhåne mig. De er trods alt nærmere til at beskytte deres egne børn, mine børnebørn, men det er meget spagt, hvad de stritter imod. Jeg fatter dem ikke.
   Men OK, det kan jo være, at de er bange for deres levebrød, men det er da en uhyggelig grund. Dvs så har vi Berufsverbot, men kun i relation til ordentlige mennesker, hvor fædrelandets ve og vel ligger på sinde.

 2. Jeg har skrevet det i mange år at eneste løsning er en bundvending.
  Vi kan ikke opretholde et stabilt system når vi ikke forstår hvad det kræver.
  Vi kan ikke måske ikke engang begynde at forstå hvor langt det her vanvid kommer til at gå. Selv pur ondskab praler man med som vist i Paul Joseph Watsons video Madworld. I virkeligheden er Marokko et sådant eksempel hvor mennesker der føler sig gode vil forhindre andre i at se det. Men det er indirekte acceptabelt at prale af sin ondskab. Det mangler bare at flytte sig marginalt.

  https://youtu.be/WgheGP_RZGQ

 3. Stor fan af Fjordman, vistnok siden jeg læste, hvad han skrev om den begejstring han selv oplevede i Egypten, da araberne dér modtog nyheden om terrorangerebet mod NYC World Trade Center den 11. september 2001.

  Jeg siger personligt min mening, sålænge den ikke bringer mig og min familie i fare.

  Jeg lavede kandidaten i demografi på KU sociologi sidst i 1970’erne, da de fleste af mine medstuderende var fraværende, fordi de var igang med at forberede både en kommunistisk revolution i DK og en do verdensrevolution

  Desuden kan jeg regne (ligesom min smede-og maskinabejder far, der allerede inden computeren kom, lærte mig at regne på regnestok og bruge logaritmetabeller.)

  At “demografi er skæbne” lærte jeg på sociologi. Det kunne jeg se vha af befolkningsprognoser også dem jeg selv lavede.

  Også dengang syntes jeg, at da andre studerende, der var borte for at lave revolution, var dumme og dovne.

  Jeg tror de dumme og dovne har magten over folkets sjæl indtil det hele bryder totalt sammen. Så sker der garanteret noget. Men som positivistisk sociolog frygter jeg, hvad der sker til den tid. Sporene skræmmer 🙁

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.