47 Kommentarer

 1. Nå – nu bliver det spændende at se, om der virkelig findes folk herinde der vil nedværdige sig til at godte sig over et menneskes død.

 2. Marie-klip:
  ”…Jeg synes jo, at vores gyldne mål må være at støtte den moderate udgave af islam…”
  ”… Altså – jeg tror på en linie hvor vi hjælper de nødlidende, udtrykker respekt for de som tror på islam, Allah og Muhammed og fremlægger vores argumenter imod fanatikerne…”

 3. Godte sig? Jeg vil skyde på at min holdning til Saddams og Pinochets død er nogenlunde på linje med holdningen til Labans død.

  Mske er gud retfærdig.

 4. Godte sig, nej – men måske tænke efter, om der trods alt skulle findes en retfærdig og straffende Gud?

  Mon Politiken udkommer med sørgerand omkring forsiden i dag?

  Som i sin tid Land og Folk og Information ved henholdsvis Stalin og Maos død.

 5. Ad 6
  Efter Akaris “forsøg” på at møde manden med øksen, er jeg næsten overbevist om, at der findes en hævnende Gud.

 6. Der er jo som regel to muligheder.
  Her jomfruerne – eller ned til “rotterne i hullet”.
  For nu at bruge den afdøde ballademagers egne ord.

 7. Jeg synes det på tide, at I lader Abu Laban have fred. Døde muslimer skal man ikke være bange for, de er meget fredelige.

 8. Da flyene ramte de to tårne spurgte man efterfølgende hvad Abu Laban syntes om dette at 3500 uskyldige blev dræbt.
  Dertil svarede han at han ingen tårer havde for dem som døde 9/11 for han havde brugt dem alle til at græde for de Palestinænsiske ofre.

  Jeg har tårer for de børn som bliver dræbt, pga. af en dårskab som endnu ikke er deres.
  Men ikke for en gammel mand som aktivt har valgt denne dårskabs side, denne idé om at hans tro skulle være en herretro, denne mand som uden tvivl ville afskaffe vores demokrati og indføre muslimsk diktatur.

  Alt i alt var han smidt ud af flere endda muslimske lande for tilknytning til ekstremistiske islamiske organisationer.

  http://www.sappho.dk/Nr.%203%20juni%202006/abulaban.htm

  Marie ville du græde hvis jonni i Greve døde? Synes du vi skal holde dialog med selvsamme, respektere vedkommendes politiske følelser ?

  I forbindelse med Muhammad krisen udtalte han:

  »Jeg kunne have skabt et oprør. Jeg kunne have skabt et helvede her i Danmark. Jeg kunne få muslimer til at slå til.«

  Well den dag skal nok komme, fundamentalistiske muslimer er jo eksperter i at skabe helvede på jord. Helvede for både andre og sine egne.
  Krig er helvede og krigskulter som islam dyrker helvede.

  Check den her:

  http://home9.inet.tele.dk/mha/Laban-jesus.htm

 9. Padde: Jeg synes nu, at der er forskel på at “argumentere imod fanatikere” og så udtrykke glæde ved et andet menneskes død. Jeg kan ikke se, at jeg er inkonsekvent (hvis det er det, du prøver at antyde).

  Og Holme: At sidestille ham med Pinochet og Saddam – er det ikke at give ham lidt rigeligt credit; indflydelsesmæssigt?

 10. # 1.Flot Marie!!! Virkelig flot, næsten på højde med udsagnet til 16 årig (muslimsk)pige der Debatterede ganske fredeligt her:Jeg syntes der er meget modigt at du vil debattere her (frit efter hukommelsen) Ja ihh hvor farligt.
  Helt ærlig,tror du at “vi” finder ip adressen og ligger på lur efter sorthætte? Det er nok nærmere det nogen såkaldt humanistisk/venstreorienterede/Osv debattøre på div. blog’s har haft våde drømme om.Forestil dig Malte drengen mfl. kunne udhænge eller ligefrem sende tæskehold på div. debattøre ,feks.her, jeg er ikke i tvivl om at det ikke ville tage lang tid før det ville ha efekt.

 11. #15: Uhh – sarkasme; jeg ved snart ikke, om det efterhånden ikke bevæger sig over mit niveau herinde…

  Jeg synes da, at det ER modigt af en 16-årig pige at kaste sig ind i løvens hule på den måde og forsvare sin religion – hvor uenig jeg så end er med hende. Men hvis det bliver lidt for sukkersødt for jer, når jeg roser hende for det, så skal jeg da straks vende tilbage til mit ironiske udgangspunkt.

  Og nej – selvfølgelig tror jeg ikke, at I ville “gøre hende noget” i virkeligheden, men det kræver sgu da nogen guts for en teenager at give sig i kast med at diskutere med sådan nogen som jer. I kastede jer da også over hende med det samme…

 12. Marie, lad nu vær med det der I!
  Det er sgu ikke en kult der taler med en stemme det her, det er totalt individuelle mennesker der har fundet en tilfældig platform at udgyde deres fustrationer på.

 13. PB: Jeg plejer også at skrive “I”. Den glippede nu (men det er da for øvrigt mindre end hvad Hodja gør, når han taler om, hvad “venstrefløjen mener, gør og tror”). Men man kan da ikke komme udenom, at der er et vist fællesskab herinde.

  Og for at citere dig selv: “Det er nok nærmere det nogen såkaldt humanistisk/venstreorienterede/Osv debattøre på div. blog’s har haft våde drømme om.”

  Generaliserende? Aldrig i livet!

 14. Selvfølgelig er der et sammenfald af fælles indgangsvinkel for mange af debattørerne her, men jeg tror nu at det ville være forbløffende hvor forskellige og med hvor forskellig baggrund aktørerne bla. her kommer med.En af de overensstemmelser jeg ville gætte på var til stede ville være en kærlighed til Danmark í alle aspekter og det brede danske folk ditto.Det gør jo ikke diskussionen her på bloggen racistisk eller hadende pr. automatik,men nærmere bekymret og loddende fremtidsudsigterne.

 15. #20 Jeg vil næsten lægge hovedet på bloggen (hæ hæ) på, at jeg aldrig har kaldt folk herinde racister. Måske har jeg kaldt enkelte indlæg hadefulde, men så har de også fortjent det.

  Men du må da indrømme, at tonen kan være ret hård herinde – hvilket jeg heller ikke har noget imod, men jeg kunne forestille mig, at det kunne virke overvældende for en 16-årig pige.

 16. Ja pas på med det med bloggen!Nej det har du ikke,og vi kan sikkert også dele en opfattelse af forskellen på lødighed i indlæggene her på siden,og vi er også enige om at det var godt gået af den unge muslimske pige, jamen ….. Okaej, det er her jeg ville spørge en mand om vi skulle ordne verdens gang over et par øl på Charlies i Pilestræde,men god weekend og over and out herfra.

 17. Marie – klip:
  Nå – jeg har ikke tid nu. Det er fredag aften, pligten kalder – jeg må i byen og drikke nogle øl:)
  Men jeg svarer jer allesammen i morgen eller søndag.
  Comment by Marie — 26 January , 2007 @ 6:51 pm

 18. Utroligt at fordi man har en muslimsk baggrund, skal man spammes med kæde-sms om Abu Labans død (hvor man opfordres til at vise respekt, ved at vidersende beskeden)… why the f*ck should I care??

 19. marie:

  “Jeg synes da, at det ER modigt af en 16-årig pige at kaste sig ind i løvens hule på den måde og forsvare sin religion”

  Nassima:

  “Vi har pligt til at præsentere og anbefale religionen, til dem som er interesseret. Vi kommer så ikke til at stå til ansvar, for de mennesker vi kender, som ikke fik at vide hvad Islam er og vil!!!”

  Mig:

  Jeg vil ikke betragte som specielt modigt at lade sig kue af truslen om helvede og 1400 gamle bøger eller for den sags skyld lidt ældre som i Kristendommens tilfælde.

 20. @PB: Hvad har jeg sagt til dig om at ikke slide på mit efternavns forkortede udgave? Den slags hører kun til dem, jeg kalder mine venner og familie. Og der hører du vist ikke hjemme…
  Ang. tæskehold, så lider du åbenbart af paranoia, da jeg kun bruger ordet som mit sværd. Men, jeg kunne godt forestille mig ånsfyrste som dig tæve de små drenge i skolegården, hvis du overhovedet har nogen skoleuddannelse. Og så kunne jeg godt tænke mig at vide, hvordan jeg skulle få fat i din IP-adresse her?

 21. @Thomas Bolding Hansen: Jeg betragter racisme som en større trussel mod verden end muslimerne. Og så lige en rettelse: Kristendommen er ældre end Islam. Så faldt den vist på plads…

 22. Maltesen-

  Igen, igen viser du, at du ikke har lært at læse.

  Prøv lige at læse på det Bolding Hansen har skrevet – indtil du har forstået det. Og skam dig så.

 23. Fint Malte, det gør du så bare, hvordan du får os til at være racister, det må gud jo vide og ham er jeg ikke bange for at møde.
  Han ved godt hvad jeg er, modsat dig som ikke har fattet en pløk.

 24. @Anne: Jeg kommenterede det Thomas Bolding Hansen skrev. Jeg læser skam udemærket, så jeg har nu ikke så meget at skamme mig over.

  @Thomas Bolding Hansen: Du må åbenbart føle dig truffet, for jeg har ikke nævnt nogen specifikke navne ud over at jeg skev, at jeg bebragtede racismen som en generel trussel. Det må jo betyde, at du åbenbart er komment til en slags selverkendelse…

 25. @ Marie
  Jo, det er absolut overdrevet at sidestille ham med Saddam og Pinochet hvis vi taler indflydelse. Det er da heller ikke indflydelsen, men derimod den moralske forrådnelse jeg sammenliger dem på baggrund af.

 26. Hvorfor skulle jeg dog føle mig truffet, jeg ved hvad jeg er og står inde for det og det er ikke en racist.

  Jeg er til gengæld fuldt enig i det her:

  “I have sworn upon the altar of God eternal hostility against every form of tyranny over the mind of man.”
  [Thomas Jefferson, letter to Benjamin Rush, 1800.]

  Jeg afskyr totalitære ideologier og autokratiske politiske systemer,
  og “monopol religioner”.

  Islam rummer dem alle tre og vil havde hele verdenen.

  At man godt kan være et gennem godt menneske og en muslim og en kristen eller demokrat og være et dumt svin er en anden sag.
  Lige så vel som jeg kan genkende en god ideologi kan jeg genkende et godt menneske.
  ligeledes kan jeg kende en slet ideologi og et slet menneske.

  Din egen religion har en solid kerne af racisme, Luther var en Anti semit, hele læren om prædestination og helvede, frelsen indenfor kirken og fortabelsen uden for udgør en racisme.

  En racisme som konkret resulterede i forfølgelse af “kættere”, mord på dem.

  Begge de to monopol religioner hviler på postulatet om at hvis man følger deres tro er man mere værd og stort set sikker på paradis, mens de andre er stort set sikre på helvede – groft sagt.

  Det drejer sig jo om “ariske” religioner vs “urene” religioner.

  AT almue kristne ikke ser sådan på det, rokker ikke ved at det er den teologi som kirken historisk har haft.

 27. @Thomas Bolding Hansen: Jeg undskylder ikke, hvad andre førhen har gjort i kristendommens navn, da både den, jødedommen og islam er blevet misbrugt på det groveste til at undertvinge andre en bestemt religion. Men, jeg kunne godt tænke mig at vide, hvori kristendemommen, der skulle være racisme? Din påstand står og blafrer i vinden.

  Ingen af de tre religioner påstår, at man skulle være mere værd end dem, der ikke tror. Det er rigtigt, at islam vil have hele verden. Det vil kristendommen også, mens jødedommen så at sige har nok i sig selv, hvilket man kan læse sig til i Gammel Testamente der er svarende til jødernes Tora.
  Hvem afgør, om en religion er god eller dårlig? Er det ikke en trossag?

  Når du farer op og ikke vil kaldes racist, må stå for egen regning, da jeg på intet tidspunkt har kaldt dig det, hvilket jeg også gør opmærksom på flere gange. I stedet for skulle du måske lige læse, hvad det er jeg overhovedet skriver, før du farer ud med dine fordomme.

  Hvad er en uren religion?

 28. “Men, jeg kunne godt tænke mig at vide, hvori kristendemommen, der skulle være racisme? Din påstand står og blafrer i vinden.”

  Nøgle ordet var kætter og de blev som sagt slået ihjel alene fordi de havde en anden tro, forskellen mellem at slå folk ihjel udelukkende fordi de har den forkerte tro eller udelukkende fordi de har den forkerte race, den er for mig ikke eksisterende.

  Hvad der så afgør om en religion er god eller skidt er dens frugt, der har kristendommen nok gjort mere godt end skidt.

 29. @Thomas Bolding Hansen: Hvad folk har gjort i fortiden, skal jo ikke dømme en hel religion i nutiden eller i fremtiden. Du frembringer selv ordet racisme, så jeg kunne godt tænke mig at få svar på mit spørgsmål og ligeledes omkring den urene religion. Det ser jeg frem til, når jeg er hjemme igen senere i aften…

 30. Svaret står for oven, man kalder den ene uren race og det andet vantro, det er i princippet det samme.

  Jeg synes i øvrigt kristendommen har bidraget med mere godt end ondt. (hvilket jeg også skrev i ovenstående)
  Menneskene har ikke brug for nogen til at fortælle dem at de skal være onde, det kan de selv finde ud af.
  Det der med at elske sin næste som sig selv, det ligger ikke lige til højre ben derimod.

 31. @Thomas Bolding Hansen: Spørgsmålet er, om det er religionen i sig selv, som har bidraget med det gode eller onde; om det personer som mener, at de skal udføre en bestemt mission i den pågældende religions navn eller, om folk har misforstået religionen fulstændig. Det er der immervæk en kæmpe forskel på.
  Kristendommen er flere gange op i historien blevet brugt for at legitimenere noget, som i de fleste øjne i dag er ond. Jeg kan sagtens nævne flere eksempler herunder af nyere dato. Tænk på tvangsomvendelser, korstoge, bombeterror og meget andet, hvor personer elller grupper har (mis)brugt kristendommen for at udfføre noget, som er helt hen i vejret. Og jeg er da ikke afvisende, at den slags også findes blandt muslimer. Men, det gør ikke islam til en ond og brutal religion i sig selv, hvis der er personer derude, som misbruger den.
  Jeg tvivler stærkt på, om mennesket i sig selv kan afgøre forskellen på, hvad der er godt og hvad det er ondt. Se bare på den megen elendighed, nød, naturkatastrofer osv.
  Jesus sagde ikke bare, at man skal elske sin næste som sig selv. Det gælder så sandelig også for ens fjender, som man som kristen skal bede for.

 32. “Det gælder så sandelig også for ens fjender, som man som kristen skal bede for.”

  Den øvelse får Maltesen vist ikke megen tid til, som han huserer og slynger om sig med racist og nazi beskyldninger mod gud og hver mand her på blog’en.

 33. @Hodja: Måske skulle du lige overveje at får dine skolepenge igen, hvis du udstiller din uvidenhed om historien den ene gang efter den anden. Udmiddelbart er der ikke den store forskel på ‘kristen’ eller ‘muslimsk’ imperialisme, når det bliver gjort med magt og dermed uden kendskab til din religions historie.

  @Carsten: Hvor har jeg beskyldt nogen som helst for at være racister eller nazister?

 34. @ Malte-
  Ja – bare fra de sidste ca. 10 dage, ses dine sprogblomster at være af neden anførte karakter:

  “folkevalgte politikere i spidsen udøver racisme fra Folketingets talerstol?”
  “Desuden har jeg ikke beskyldt nogen som helst for noget som helst”, skriver manden, der om andre har brugt bl.a. betegnelser som “paddehatte” = svampe, “tyv”, “padde” = krybdyr, “medløbere”, “lavt selvværd”. “racistiske bøller og deres medløbere – det er jer jeg tænker på” og sammenligning og beskyldninger om nazisme (som du tydeligvis ikke ved hvad er) slynger du også om dig med. Din “fine” debatteknik omfatter også sentensen: “Hold kæft og luk røven, du er bare en intolerant skiderik.”

  Og så skriver den “pæne” Maltesen: “Det gælder så sandelig også for ens fjender, som man som kristen skal bede for.”

  Det har stor underholdningsværdi, for nu at sige det moderat.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.